Tájékoztató közfoglalkoztatásról – 2016

A közfoglalkoztatás a munkaviszony egy speciális formája, amelynek célja, hogy a közfoglalkoztatott személy sikeresen vissza-, illetve bekerüljön az elsődleges munkaerő-piacra. A közfoglalkoztatás átmeneti munkalehetőséget biztosít azok számára, akiknek az önálló álláskeresése hosszú ideig eredménytelen. A közfoglalkoztatással kapcsolatos, 2016. évre vonatkozó tájékoztatás olvasható az alábbiakban.
Tájékoztató közfoglalkoztatásról – 2016

A közfoglalkoztatás a munkaviszony egy speciális formája, támogatott „tranzitfoglalkoztatás”, amelynek célja, hogy a közfoglalkoztatott személy sikeresen vissza-, illetve bekerüljön az elsődleges munkaerő-piacra. A közfoglalkoztatás átmeneti munkalehetőséget biztosít azok számára, akiknek az önálló álláskeresése hosszú ideig eredménytelen.

A közfoglalkoztatással kapcsolatosan működik a http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/ oldal, melyen az érintettek és a téma iránt érdeklődők tájékozódhatnak a közfoglalkoztatás legfontosabb tudnivalóiról. A hírek és aktualitások mellett elérhetők a közfoglalkoztatással kapcsolatos jogszabályok, fogalmak, az ezekre épülő tájékoztató kiadványok, statisztikai összefoglalók. A portál hírt ad a területet érintő képzésekről, szolgáltatásokról, pályázati lehetőségekről, dokumentum tárából pedig iratminták, illetve segédletek érhetők el.

Tekintettel arra, hogy a közfoglalkoztatásban önként is részt lehet venni (amennyiben a jelentkező az érvényes szabályozóknak megfelel), az alábbiakban közzétett tájékoztató mellett elérhető a szociális szolgáltatást végzők számára a jelenleg hatályos önkéntes nyilatkozat iratmintája. A foglalkoztatási forma iránt érdeklődők az illetékes járási foglalkoztatási osztályokon kaphatnak egyéni tájékoztatást.

Mit kell tudni a közfoglalkoztatásról?
Közfoglalkoztatásra történő önkéntes jelentkezés (adatlap)
Mi mennyi? 2016

 

 

 59 megtekintés