Szociális képzésekről

Ebben a menüpontban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szociális képzéseivel kapcsolatos szakmai anyagok találhatók.

Így a szociális alap- és szakvizsga rendszerét tartalmazó szakmai anyagok. A szociális alap- és szakvizsga rendszere 2018. január 1-jétől jogszabályváltozás következtében jelentősen átalakul, a változásokról a SZÁP-on folyamatosan publikálásra kerülnek a tájékoztatók.
A szociális továbbképzés tartalmazza az érvényes továbbképzési jegyzéket és az egyéb hasznos tudnivalókat a minősített képzésekről.

Az OKJ-s szociális szakképzés cím alatt az Országos Képzési Jegyzékben a szociális szolgáltatások szakmacsoportba tartozó szakképesítésekről és az azokhoz kapcsolódó szakmai anyagokról tájékozódhatnak a honlap olvasói.

A helyettes és nevelőszülő és Központi Oktatási Program (KOP) képzésein túl a menüpontban megtalálhatók az egyes szociális szolgáltatást végzők részére a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által szervezett képzéseinek dokumentumai.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények a működési nyilvántartás címszó alatt tájékozódhatnak az eljárás menetéről.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság jogszabályi kötelezettsége, hogy bizonyos feladatairól közlemény formájában nyújtson tájékoztatást az érintetteknek. A Közlemények mind a Szociális Képzés, mind a Közlemények menüpontban, valamint a Főigazgatóság honlapján is elérhetők.

 

Személyes adatok kezeléséhez hozzájárulás

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (a továbbiakban: Főigazgatóság) hivatalos honlapján közzé tett közleményekben meghatározott célok megvalósítása érdekében a jelentkezők a 2011. évi CXII. törvény 5. § értelmében, 50 év időtartamra hozzájárulnak a lent nevesített eljárásokkal összefüggésben, a Főigazgatóság rendelkezésére bocsátott adataik szükséges mértékig történő kezeléséhez.

 Előzetes tájékoztatás adatkezelésről és adatok továbbításáról

A Főigazgatóság a hivatalos honlapján közzé tett közleményekben meghatározott célok megvalósítása érdekében a 2011. évi CXII. törvény 6. § adatbiztonságára vonatkozó előírásainak betartásával történő adatgyűjtés, illetve adattovábbítást végez. Az adatok kezelésnek ideje a Főigazgatóság iratkezelésre vonatkozó szabályzata szerint történik. Elérhetőség: https://szgyf.gov.hu/hu/jogszabalyok/belso-szabalyozo-eszkozok/category/426-2017?download=4582:16-2017-viii-23-szgyf-szabalyzata-az-iratkezeles-rendjerol).

 25,420 megtekintés