Bevezető

Egy csésze kávé mellett jól esik olvasni, beszélgetni, elmélkedni. Ráadásul az új kutatások szerint a kávénak számtalan kedvező hatása is van, sőt, amiről eddig azt gondoltuk káros, kiderült, hogy nem. Nem okoz szívproblémát, nem emeli a vérnyomást, nem növeli a csontritkulás kockázatát….
„A kávé – mértékletes fogyasztás esetén – serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is. A csersav stimulálólag hat az érrendszerre, kitágítja az érfalat…
Amerikai egyetemeken nagyszámú kontrollcsoportokon végzett legújabb kutatások kimutatták az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, 2-es típusú diabetes, továbbá májgyulladás és sorvadás előfordulását csökkentő hatását. A kutatási eredmények számos halálozási kockázatokat csökkentő faktorral hozzák összefüggésbe a kávéfogyasztást (főként annak polifenoltartalmára utalva), mint amilyen a szív- és tüdőbetegség, a szívroham megelőzése és a fertőzésekkel szembeni védekezés.
Ihatod cukorral, édesítővel, vagy keserűn, tejjel vagy tejszínnel ízlés szerint. Mi érdekes olvasnivalót kínálunk a kávé mellé, hogy legyen miről elmélkedni, beszélgetni, cselekedni.

 


Honlapunk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-00001 „A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása” című kiemelt projekt keretében készült.

 3,212 megtekintés