Minta megállapodás

Az Alzheimer kór és egyéb demenciák előfordulás-gyakorisága növekszik, a társadalom valamennyi tagját – közvetve, vagy közvetlenül érinti. A betegség a családtagokra, a szociális és egészségügyi intézményekre – és ezen keresztül az Önkormányzatokra egyformán növekvő terheket ró. A probléma társadalmi ismertsége, elfogadottsága igen alacsony, kevés az elérhető szolgáltatás, kevés az ismeret és sok a tabu.

Az Alzheimer Café egy olyan, világszerte létező segítő, közösségi forma, amely már több helyen sikeresen működik hazánkban is. Jelen projekt keretében szakmai – módszertani támogató háttér nyújtható a már működő és a kialakítandó közösségek számára.

Ennek érdekében készült a három oldalú megállapodás, melynek kezdeményezője a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, partnerei a településen lévő Önkormányzat és az Alzheimer Cafét működtető intézmény, szervezet.

Csatlakozási szándékával, részletes információért kérjük keresse munkatársunkat: http://szocialisportal.hu/kapcsolat

Az együttműködési megállapodás letölthető:

Együttműködési megállapodás
Alzheimer Café útmutató  

Honlapunk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-00001 „A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása” című kiemelt projekt keretében készült.

 4,324 megtekintés