Katolikus Szeretetszolgálat

Katolikus Szeretetszolgálat

Weboldal: www.szeretetszolgalat.hu

Kapcsolattartó neve: Kepes Anita

Kapcsolattartó e-mail címe: modszertan@szeretetszolgalat.hu

Kapcsolattartó telefonszáma: + 36 (1) 479-20-00

Az egyházi módszertanok közül 2001-ben elsőként a katolikus módszertan alakult meg. Büszkék vagyunk rá, hogy ezt a feladatot kezdettől fogva a Katolikus Szeretetszolgálat látja el. Szervezetünk sok évtizedes története során felhalmozott és elismert szakmai tapasztalata és elhivatottsága szolgál alapul annak, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia javaslata alapján 2018. július 1-jétől a Katolikus Szeretetszolgálat Központja látja el a módszertani feladatokat. Szakértői gárdánkon keresztül elsődleges célunk a katolikus szociális intézmények szakmai munkájának, spirituális életének segítése, valamint szakmai protokollok és stratégiák kidolgozása számukra.

A módszertani feladatokat a Szeretetszolgálat valamennyi katolikus fenntartású szociális intézmény esetében ellátja. Ez egyfelől szakmai támogatást jelent, segítségnyújtást és iránymutatást a folyamatosan növekvő szakmai elvárásoknak való megfelelés érdekében, másfelől a hatósági ellenőrzésekben való részvételt. A Központ módszertani feladatának kiemelten fontos része, hogy közvetítsük az intézményrendszer jelzéseit az ágazatirányítás felé és a szakmai módszertanokkal való együttműködések folyamán annak érdekében, hogy a katolikus intézmények hangjaként tudjuk működni. Mindezeken túlmenően szakmai napokat és képzéseket is szervezünk, hozzájárulva a legújabb szakmai módszerek minél szélesebb körű terjesztéséhez. Szívesen látunk minden kedves kollégát rendezvényeinken, szakmai műhelyeinkben annak érdekében, hogy a különböző munkaterületek magasabb színvonalú tevékenységét összehangoljuk!

A katolikus fenntartású intézmények kérdéseikkel bármikor fordulhatnak módszertanunkhoz. Szeretnénk, ha az intézmények munkatársai velünk együtt gondolkodnának a jövő alakításában, a jó gyakorlatok felmutatásában és átadásában, ezért biztatunk mindenkit, hogy az alábbi elérhetőségen keressenek minket bizalommal!

 3,263 megtekintés