Megváltozott munkaképességű személyeknek

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos eljárási szabályokról szóló 327/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, mint szakmai irányításban közreműködő szerv hozzájárul azon eljárási rendek, módszertani útmutatók, szakmai ajánlások elkészítésében, amelyek segítik a rehabilitációs hatósági és szolgáltató tevékenységet, valamint hatékonysági vizsgálatokat folytat, prognózisokat, elemzéseket készít.

A Megváltozott Munkaképességű Személyek menüpont alatt a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak igényléséhez, a megváltozott munkaképesség véleményezéséhez, továbbá az ellátásban részesülő személyek felülvizsgálatához kapcsolódó egyes eljárásokkal összefüggő formanyomtatványok és tájékoztató dokumentumok kerültek feltöltésre.

Az Ügyfél tájékoztatókból megismerheti a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak formáit, azok igénylési módját és jogosultsági feltételeit, a komplex minősítés folyamatát, a rehabilitációs hatósággal való együttműködés formáit, valamint a különböző jogorvoslati lehetőségeket. Ezen túlmenően megtudhatja azt is, hogy a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban részesülők milyen feltételekkel folytathatnak keresőtevékenységet, és milyen kedvezményeket vehet igénybe a munkáltatójuk.

 1,783 megtekintés