Foglalkozási rehabilitációról

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos eljárási szabályokról szóló 327/2011. Korm. rendelet értelmében a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások koordinációjával, fejlesztésével kapcsolatos feladatokat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság látja el, ennek keretében a foglalkozási rehabilitációval összefüggő oktatási, innovációs, tárolási, logisztikai, nyilvántartási és informatikai tevékenységet is végez.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság – a rendelkezésre álló források, a bejelentett munkaerőigények, a munkaerő-piaci előrejelzések, valamint a rehabilitációs szolgáltatásban részesülő személyek képességei, foglalkoztatási helyzete és várható elhelyezkedési lehetőségei alapján – minden év január 15-éig a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által üzemeltetett elektronikus felületen közzéteszi a tárgyévben támogatható képzések adatait és a képzési célú támogatás igénybevételének feltételeit.

A foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások igénybevételéhez a rehabilitációs ellátásban részesülő személy és a rehabilitációs szolgáltatást kérő személy számára támogatás nyújtható.

A Foglalkozási Rehabilitáció menüpont alatt olyan tájékoztató anyagok, szakmai kiadványok kerültek elhelyezésre, melyek értékes információkat tartalmaznak a megváltozott munkaképességű személyek megmaradt fejleszthető képességeire épülő foglalkozási rehabilitációról. Továbbá a foglalkoztatók és akkreditált szolgáltatók részére feltöltött tájékoztatókból megtudhatja milyen feltételek és támogatásformák igénybevétele mellett valósulhat meg Magyarországon a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása, valamint mely uniós kiemelt projektek segítik az érintett személyek, akadályoktól mentes munka világába történő integrációját is.

 1,237 megtekintés