KIEGÉSZÍTŐ ÚTMUTATÓ a bölcsődében, mini bölcsődében pedagógus munkakörben foglalkoztatottak részére

Az Oktatási Hivatal javaslatot tett a 2025. évi pedagógusminősítésekkel összefüggésben, a bölcsődékben, valamint mini bölcsődékben pedagógus munkakörben foglalkoztatottak Pedagógus I. fokozatot célzó minősítő vizsga és Pedagógus II. fokozatot célzó minősítési eljárás lebonyolítására vonatkozó szabályok módosítására.

A kiegészítő útmutató módosítására a bölcsődék, mini bölcsődék tekintetében az általános útmutató változásaival összhangban átvezetésre kerültek a jogszabályi változások, valamint pontosításra került az értékelési szempontrendszer és a pedagógusminősítési eljárás során feltöltendő dokumentumok típusa.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a szociális, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban történő végrehajtásáról szóló 257/2000. (XII.26.) Korm. rendelet 9/F. § (1) bekezdés a) pontja alapján a pedagóguskompetenciák bölcsődében, mini bölcsődében pedagógus munkakörben foglalkoztatottak és az örökbefogadási tanácsadó munkakör esetén a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter hagyja jóvá és a Szociális Ágazati Portálon, valamint az Oktatási Hivatal honlapján közzéteszi.

A bölcsődében és mini bölcsődében pedagógus munkakörben foglalkoztatott személyek vonatkozásában – a 2025. évi pedagógusminősítési eljárással összefüggésben tett módosító javaslatokat és az érintett kiegészítő útmutatókat Hankó Balázs miniszter úr jóváhagyta.

 

KIEGÉSZÍTŐ ÚTMUTATÓ a bölcsődében, mini bölcsődében pedagógus munkakörben foglalkoztatottak részére

Feltöltve: 2024.10.17.

PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK ÉRTELMEZÉSE

Feltöltve: 2024.10.17.

Dokumentumminták és sablonok, szempontsorok (pdf)

Feltöltve: 2024.10.17.

Dokumentumminták és sablonok, szempontsorok (word)

Feltöltve: 2024.10.17.

 

 20 megtekintés