MEGJELENT AZ IDŐSELLÁTÁS ORSZÁGOS HÁLÓZAT HÁLÓZATI HÍRLEVELÉNEK 2022. ÉVI I. SZÁMA

MEGJELENT AZ IDŐSELLÁTÁS ORSZÁGOS HÁLÓZAT HÁLÓZATI HÍRLEVELÉNEK 2022. ÉVI I. SZÁMA

Örömmel adjuk hírül, hogy az EFOP 1.9.4 projekt keretében működő Idősellátás Országos Hálózat Hálózati Hírlevél munkacsoportja szerkesztésében, megújult formában és megújult tartalommal jelenik meg a Hálózati Hírlevél.

Ízelítőül a tartalomból:

Szakmatámogató hálózatok szakmai napja 2022. február 16-án.

EFOP-1.9.4-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú „A szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása” c. kiemelt projekt keretében a szakmatámogatás újszerű megközelítéssel, több országos módszertani hálózat létrehozásával és működtetésével valósult meg az elmúlt öt évben. A hálózati tevékenység zárásaként 2022. február 16-án konferencia került megrendezésre, a konferencia fő célkitűzése volt, hogy összefoglalja a projekt segítségével létrehozott módszertani hálózati tevékenységet, összegezze a közel öt éves hálózati működés tapasztalatait, és fogalmazza meg a hálózat által elért eredményeket.

Tenni a jót…

Negyven éves munkaviszonnyal a háta mögött, 2021. november 30-án ment nyugdíjba Kárándi Erzsébet a hajdúböszörményi Fazekas Gábor Idősek Otthonában intézményvezetője. Írásunk egyúttal köszönetnyilvánítás Intézményvezető Asszony elhivatottságáért a szociális terület, ezen belül az idősekért végzett, több évtizedes fáradhatatlan munkásságáért.

Utolsó munkanapján miniszteri elismerés koronázta meg a szociális ágazatban eltöltött három évtizedes szolgálatát.

Az Erdélyi Alzheimer Cafe útja…

Az első Alzheimer Cafét 2018. novemberében szervezték meg a Gyulafehérvári Caritas Szent Erzsébet Idősek Otthonában, Gyergyószentmiklóson, ezt követően az otthon szakembereinek a közreműködésével megalakult az Alzheimer Cafét szervező csapat. Mára, rövid idő alatt egy Erdélyi Alzheimer Café láncról beszélhetünk…

Alzheimer Cafék és Memória Kávézók működése a pandémiás időszakban

A járványügyi intézkedések a demenciával élőket és hozzátartozóikat is súlyosan érintette, elzártságuk még jobban fokozódott, a személyes kapcsolattartás lehetősége beszűkült. Az Alzheimer Cafék megszokott működése leállt, így tovább kellett gondolni, hogy miként lehet biztosítani továbbra is ezt a könnyen elérhető szolgáltatásként nyújtott ingyenes segítséget, ahol a résztvevők szakemberektől kaphattak tanácsokat és egymást is tudták támogatni Azért, hogy a gondozó családtagoknak némi kapaszkodót tudjanak nyújtani, és a már meglévő kapcsolatokat megőrizzék, néhány szervező áttért az online működésre…

Hálózati hírek:

Bemutatkozik a Dél-Dunántúli és az Észak-Alföldi régió…

A Tisztelt Olvasók a Hálózati Hírlevél IV. évfolyamának 1. számát tekinthetik meg az alábbi linken:

Idősellátás Országos Hálózat hírlevelének 2022. évi I. száma

 774 megtekintés