TÁMOP 5.4.2-12

2015. november 17-én tartotta záró konferenciáját a TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 projekt. A program eredményeként elkészültek a szociális terület elektronikus nyilvántartási rendszerei. A projektet Magyarország Kormánya támogatta a TÁMOP keretében – társfinanszírozásban az Európai Unióval -, a szociális ágazat információs technológia területén történő fejlesztése érdekében.

A Projektet 2013. február 1-je és 2015. december 15-e között valósították meg. A támogatás mértéke 2,080 milliárd Ft volt. A Projekt célja a szociális ágazat működésének modernizációjához, az ágazati szolgáltatások átlátható működéséhez, ellenőrzéséhez, tervezéséhez, a döntéstámogatáshoz szükséges központi elektronikus szolgáltatások fejlesztése volt.

A Projekt rendszerfejlesztést és rendszertámogatást biztosított a segélyek és támogatások országos nyilvántartása, a szociális szolgáltatók és szolgáltatások nyilvántartása, a szociális szolgáltatók igénybe vevőinek naprakész nyilvántartása és az örökbefogadási nyilvántartási rendszer terén, melyek mindegyike jogszabály által kötelezővé tett országos nyilvántartássá vált. A szociális nyilvántartási rendszereket a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (továbbiakban: NRSZH) működteti.

A kialakított szociális nyilvántartási rendszereknek jelenleg összesen 33 200 felhasználója van. A rendszerek felhasználója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a megyei kormányhivatalok, a települési önkormányzatok, a szociális szolgáltatásokat nyújtó fenntartók és intézményei, valamint a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatok.

 

 967 megtekintés