SÜLT LAZAC VARIÁCIÓK

SÜLT LAZAC VARIÁCIÓK

Szálkamentes, gyorsan, könnyen elkészíthető hal, melyhez tetszés szerinti köretet választhatunk. Mivel nagy laktató a hal 15-20 dkg-os szelet bőséges fejenként.
Sütés előtt papírtörlővel itassuk le a szeletekről a nedvességet. Így nem spriccel és nem ragad le sütés közben. Jól forrósítsuk fel a serpenyőt, amibe olívaolajat teszünk. A lazacot közvetlenül a sütés előtt sózzuk, borsozzuk. Először a bőrös oldalán sütjük kb. 3-5 percig, ennyi idő alatt kifehéredik. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalán sütjük 2-3 percig. Tálra helyezzük, melybe papírtörlőt teszünk, citrommal meglocsoljuk, kedvünk szerinti körettel tálaljuk!
Léteznek halfűszer keverékek, melyeket használhatunk az ízesítéshez, de a legáltalánosabb a só, bors, citrom. Mártásokkal is le szokták önteni, de otthon egyszerűbb fokhagymás, zöld fűszeres görög joghurtot önteni rá, vagy a köretre.
Süthető vajban is, aki nem szereti az olívaolajat, vagy tepsiben zsírpapíron, sütőfóliában. A sütési idő itt is alacsony, 15-20 perc.
Lehetséges köret: krumplipüré, héjában sült krumpli, vegyes, nyers saláta, párolt zöldség.

 1,547 megtekintés