SALÁTÁK JOGHURTOS ÖNTETTEL
A majonéz helyett használhatunk görögjoghurtot, amibe mustárt, citromlevelet, fokhagymát, fűszereket, sót, borsot keverhetünk ízlés szerint és ezzel az öntettel készítjük a salátákat. Bármilyen friss vagy főtt zöldségre önthető. Könnyebb, mint a majonéz, viszont ugyanolyan ízletes lesz az eredmény.
Joghurt ízesítése – kapros vagy petrezselymes
1 doboz görög joghurt
2 ek olívaolaj (elhagyható)
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk teáskanál kapor/petrezselyem, metélőhagyma
1 tk mustár
fél citrom leve
2 tk cukor vagy édesítőszer
só, bors
Megj.: ek – evőkanál, tk – teáskanál
Joghurt ízesítése – mézes
1 doboz görög joghurt
2 ek dijoni mustár
2 ek méz
fél citrom leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
Az önteteket használhatjuk zöld salátára, uborkára, burgonyára, kukoricára, cukkinire, karfiolra, káposztára, céklára és ezek keverékére is. Bátran kísérletezzünk! Mindent bele!
28,379 megtekintés