PAELLA
A paella olyan mediterrán egytálétel, amit fedő nélkül készítenek egy lapos serpenyőben. Sárga színét a sáfránytól kapja. Sokféle hozzávalóval készülhet: tenger gyümölcseivel, csirkével, bármilyen más hússal, többféle friss zöldséggel (paprika, hagyma, borsó, kukorica, gomba, articsóka, paradicsom, cukkini) olívaolajjal, citromlével, száraz fehérborral. Az alap receptet tetszés szerint variálhatjuk – mindent bele!
Csirkés paella
hozzávalók (4 személyre):
1 kockára vágott csirkemell filé
20 dkg rizs
1 piros kaliforniai paprika
25 dkg zöldborsó (főtt)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom kockára vágva
2 csokor petrezselyem
olívaolaj, sáfrány, só, bors ízlés szerint, pár szem olívabogyó díszítésként
Elkészítése:
A csirkét olajon megpirítjuk, majd félretesszük. Ebbe az olajba megdinszteljük a kockára vágott hagymát, a paprikát, paradicsomot, majd hozzátesszük a csirkét. Fűszerezzük, felöntjük húslevessel, hozzáadjuk a rizst, majd az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet és a sáfrányt, végül a zöldborsót.
20-25 perc alatt készre főzzük.
852 megtekintés