OMLÓS CSIRKEMELL

OMLÓS CSIRKEMELL

Gyorsan elkészíthető, egészséges, kalóriaszegény étel, salátával vacsorára is fogyasztható.

Hozzávalók:
fejenként fél kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
ízesítésként só, bors (aki szereti az intenzívebb ízeket használhat rozmaringot, kakukkfüvet, csirke fűszerkeveréket)
5 dkg vaj
1 citrom leve

Elkészítés:
Hevítsük fel a serpenyőt, itassuk le a nedvességet a csirkemellről. Sózzuk, borsozzuk és kenjük be mindkét oldalát olívaolajjal. A forró serpenyőben mindkét oldalát kb. 3 percig sütjük, amíg megkérgesedik. Ezután az előmelegített sütőben további 15 percig sütjük. Kivételkor vajjal és citromlével meglocsoljuk, pár perc múlva tálalható.
Köretként kínálhatunk mellé zöldséges rizst, párolt zöldséget, krumplipürét, bulgurt, franciasalátát.

 947 megtekintés