Közlemény az egyes gyermekjóléti szolgáltatások 2022. évi befogadható kapacitásairól

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági nyilvántartásáról és ellenőrzéséről szóló 369/2013. (X. 24.) Korm. rendelet 19/A. § (1) bekezdése szerint a befogadás érdekében a szociális- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter minden év január 15-éig a Szociális Ágazati Portálon és a minisztérium honlapján közzéteszi a naptári évre vonatkozó kapacitást, illetve a még rendelkezésre álló kapacitást a befogadás hónapjának utolsó napjáig.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter család-, gyermek- és ifjúságpolitikai feladat- és hatáskörébe tartozó jogszabályok meghatározásáról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 832/2021. (XII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: kormányrendelet) 1. § (1) bekezdése szerint a családokért felelős tárca nélküli miniszter általános jogutódja a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormányrendelet 2. melléklet 5. pontja alapján a gyermekek napközbeni ellátását érintő kapacitás-közlemény kiadása a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladat- és hatásköre.

A Miniszterelnökség Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2018. (VII. 3.) MvM utasítás 1. melléklet 136/A. § 22.8. pontja alapján átruházott jogkörben a Miniszterelnökséget vezető miniszter –, mint a családpolitikáért felelős miniszter általános jogutódja – nevében a családpolitikáért felelős helyettes államtitkár jár el.

A közlemény alapján 2022-ben összesen 200 családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyszám befogadására van lehetőség.

Közlemény az egyes gyermekjóléti szolgáltatások 2022. évi befogadható kapacitásairól

 2,856 megtekintés