ALZHEIMER CAFÉ ÚJBUDA

ALZHEIMER CAFÉ ÚJBUDA

Alzheimer Cafénk az Újbudai Szociális Szolgálat (1119 Budapest, Keveháza u. 6.) Naplemente Műhelyéből formálódott. Programjaink célja hasznos információk nyújtása demencia, Alzheimer betegség témakörben, illetve a kötetlen beszélgetés légkörének megteremtése minden érdeklődő számára. A programsorozat nagyon gyorsan népszerű lett.
A program – kilépve az intézményi keretek közül – januártól májusig és szeptembertől novemberig, havi egy alkalommal, az Összefogás Újbudáért civil szervezet által működtetett Malom Közösségi Tér (1119 Budapest, Fehérvári út 88/C) helyiségében kapott otthont, melyet ingyenes bocsátanak rendelkezésünkre.
Az Alzheimer Café alkalmakra egy-egy konkrét témát fogalmazunk meg (orvosi, életmód, környezet, jogi kérdések, a segítés formái, szolgáltatások stb.), amelyek az év folyamán megrendezett Alzheimer Cafék sorozatában tematikus egységet képeznek. A programok szakmai színvonalának emelése érdekében elismert szakembereket hívunk meg előadóként. Eddigi programjainkon több alkalommal vett részt pszichiáter szakorvos, neurológus szakorvos, alap és szakellátásban dolgozó szociális szakemberek, tapasztalati szakértők, demencia szakápolók, ellátottjogi képviselő. Az Alzheimer Café programok első felében a téma specialistái egy, körülbelül fél órás előadásukban alapozzák meg a beszélgetést, illetve nyújtanak hasznos információkat. Ezt követően a jelenlévők kérdezhetnek, megoszthatják tapasztalataikat és gondolataikat. A programtémák a munkatársainak felmérése, illetve az Alzheimer Cafén felmerülő igények alapján kerülnek kiválasztásra.
A demencia, Alzheimer betegség témakörét segíti feldolgozni az Alzheimer Café kiterjesztett részét képező Filmklub, és a tovább működő, intimebb beszélgetésre lehetőséget biztosító, mentális segítségnyújtást fókuszba helyező Naplemente műhely.
Tapasztalataink igazolják, hogy milyen nagy szükség van a felvilágosításra, gyakorlatias tanácsokra, a tévhitek eloszlatására, bátorításra és támasznyújtásra. A programon szép számmal vannak visszatérők, de alkalomról-alkalomra új résztvevők is. Programunkat segíti, támogatja állandó szakértőnk, a Szent Kristóf Szakrendelő neurológus főorvosa, Dr. Szaszkó Anikó, illetve Dr. Martony Zsuzsanna pszichiáter, geriáter szakorvos.

Információ: Szepesfalvyné Magassy Márta intézményvezető
Újbudai Szociális Szolgálat (1119 Budapest, Keveháza u. 6.)
Tel: 06 1 203-1327 e-mail: info@uszosz.ujbuda.hu

 124 megtekintés