ALZHEIMER CAFÉ SZERENCS

ALZHEIMER CAFÉ SZERENCS

A Feledhetetlen Alapítvány keretében jött létre az Alzheimer Café Szerencs. Rendezvényeink célja a demenciával kapcsolatos tudás, ismeret bővítése, a demencia tudatosság kialakítása a közösségekben. A demenciával élők életminőségének megőrzése, a betegség súlyosbodása ellenére. A demenciával élőket gondozók szakmai és szabadidős tevékenységeinek szervezése, a gondozók burnout-jának megelőzése. A generációk összekapcsolása és társadalmi felelősségvállalás erősítése a demenciával élők mindennapjainak megkönnyítésére.
A demenciával élőknek, gondozóiknak, szakembereknek és minden érdeklődőnek fórum biztosítása, ahol előadásokkal és kötetlen beszélgetésekkel kívánjuk segíteni az öregedés, a memóriavesztés, a demensgondozás okozta félelmeket, nehézségeket. Célunk a helyi önkormányzat, egészségügyi és szociális szakemberek megszólítása és személyes részvételük elérése. Állandó vendégeink lettek a helyi önkormányzati vezetők, a helyi háziorvosok, asszisztenseik és a területen dolgozó házi segítségnyújtásban és szakosított ellátásban dolgozó szociális szakemberek.
A témák kiválasztásával, egy-egy probléma megjelenítésével azonnali segítséget kívántunk adni. Ebben kértünk és kérünk együttműködést vendégeinktől. Tudatosan választjuk meg az előadókat, amelyhez legnagyobb segítséget a helyi háziorvosok mellett dolgozó asszisztensek és a helyi pszichiátria szakrendelés szakasszisztense ad. Alkalmanként 3–5 fő orvos kolléga van jelen. Az esetek nagy részében személyesen történik a résztvevők, érdeklődők és érintettek meghívása. Rendezvényeink kellemes hangulatban, sokszor személyes beszélgetés formájában történnek. Célunk továbbra is a helyi szakemberek aktív részvétele, a helyi nehézségek helyben kezelésével. A személyes megszólítás időigényes, de tapasztalatunk szerint nagyon eredményesen használható módszer a szakemberek és az érdeklődők bevonására.

Dr. Kázár Ágnes
Elérhetőségek: E-mail: kazar.agnes@icloud.com Mobil: +36-20/411-8989

 444 megtekintés