GÖRÖG SALÁTA
Talán a legismertebb mediterrán saláta nálunk, aminek többféle elkészítése ismert. Fogyasztható könnyű vacsoraként pirítóssal, vagy előételként az ebédhez.
Hozzávalók:
1 nagyobb kígyóuborka
4-5 db paradicsom
2 közepes méretű lilahagyma
10-12 db olajbogyó (fekete vagy zöld)
30 dkg feta sajt
olívaolaj, citromlé, oregánó
Az alkotó elemek aránya egyéni ízlés szerint variálható. Van, aki kevesebb hagymával, vagy több paradicsommal szereti.
Mi 4 személyre így készítjük:
Az uborkát, paradicsomot kockára vágjuk, a hagymát vékony karikára. Egy tálba tesszük az olívabogyóval együtt. 6 evőkanál olívaolajat egy citrom levével összekeverünk, ráöntjük a zöldségekre, majd beletesszük a kockára, vagy szeletekre vágott Feta sajtot és oregánóval meghintjük. Jó étvágyat!
1,227 megtekintés