Művészetekkel a társadalmi érzékenyítésért

A Hungarikum Pódium színpadán Koltai Róbert és Szirtes Balázs kétszemélyes tragikomédiája realisztikus, érzelmeket megmozgató előadásán vehettek részt a Módszertani Főosztály munkatársai.

A Módszertani Főosztály kiemelt feladatai közt szerepel a demenciával élők életminőségének javítása, ennek érdekében társadalmi szemléletformálást elősegítő tevékenységek megvalósítása. Ennek a feladatnak része felkutatni és megismertetni attitűdformáló programokat, és lehetőségeket, mint amilyen Gaál Ildikó rendezésében színpadra vitt, C. Gundlach ”Batang felé”című kétszemélyes tragikomédiája.
A rendkívül hiteles színészi játéknak köszönhetően szakemberek és laikusok egyaránt bepillantást nyerhetnek a demenciával érintettek hétköznapjaiba, nehézségeikbe.

A darabot követően a Módszertani Főosztály munkatársainak lehetősége nyílt a rendezővel és a színészekkel beszélgetést folytatni a szakmai és a művészi aspektusokról. Fontosnak tartjuk, hogy az előadást minél többen láthassák, attitűdformáló üzenet-hordozása miatt. A dramaturgiai út, melyet nézőként bejárhatunk, segít szembenézni ezzel a társadalmi problémával, amit a demencia meg nem értettsége jelent.

Az előadásról bővebben itt olvashatnak:
http://hungarikumelmenyhaz.hu/musor/batang-fele-8/
https://szinhaz.org/csak-szinhaz/csak-szinhaz-budapest/2017/09/13/batang-fele-koltai-robert-szirtes-balazs/

 92 megtekintés