Krízishelyzetek megelőzése

2018. április 4-én indul a következő 5 alkalmas, 40 kreditpontot érő képzés, amelynek célja a krízishelyzetek megelőzése és kezelése a pszichiátriai betegeket és fogyatékkal élő személyeket ellátó intézményekben.
Krízishelyzetek megelőzése

A Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban megrendezett képzés a krízishelyzetek megelőzéséhez, a konfliktusok megoldásához nyújtott segítséget 28 ápolónak és gondozónak.

A résztvevők a pszichiátriai betegségekkel kapcsolatos megfigyelési szempontokról is tanultak, továbbá felfrissítették a gyógyszereléssel kapcsolatos ismereteiket. Az oktatás módszereinek megválasztásánál nagyon fontos szempont volt, hogy az elméleti tananyag a résztvevők gyakorlati tapasztalataiból induljon ki és aktuális szakmai problémákra reagáljon. Így kiemelt figyelmet fordítottak többek közt a korlátozó intézkedések alkalmazásának jogszabályi hátterére és az asszertív kommunikáció alkalmazására.

A 2018. február 4-én befejezett 5 alkalmas akkreditált képzést sikeresen elvégzők 40 kreditpontot kaptak.

A következő hasonló tanfolyam 2018. április 4-én indul az Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád megyei és Csongrád megyei intézményei számára.

 78 megtekintés