Kedden folytatódott a „Magyar Nemzeti Roma Platform” társadalmi konzultáció

Kedden folytatódott a „Magyar Nemzeti Roma Platform” társadalmi konzultáció

Kedden folytatódott tovább országjáró útján a Magyar Nemzeti Roma Platform: ezúttal Kerecsendre és Heves megyébe látogatott a társadalmi konzultációs rendezvény, melyet Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára képviseletében Sörös Iván főosztályvezető nyitott meg.

A videokonferencián megtartott konzultáción köszöntő beszédet mondott még Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Sári László, Kerecsend polgármestere, valamint Barkóczi Géza, a Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az online előadások ezúttal is hasznos szakmai ismerettel szolgáltak a résztvevőknek: a társadalmi felzárkózáspolitika aktualitásait Sörös Iván, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárságának a főosztályvezetője, majd a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság felzárkózáspolitikában betöltött szerepét Andó Pál, az Észak-Magyarországi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság vezetője ismertette.

Felszólalt Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai munkatársa a felzárkózó települések hosszú távú fejlesztési programjáról.

Majd Szabó-Fazekas Ildikó, a helyettes államtitkárság munkatársa a 2021-2027. időszakra vonatkozó, tervezett társadalmi felzárkózási programokról beszélt.

Ezt követően az „Akik köztünk élnek és dolgoznak a megyében” címmel prezentációkat mutattak be a helyi jógyakorlatokat ismertetve: elsőként Román Lászlóné, a Kerecsendi Sólymok Tanoda vezetője, aki a községi tanoda program megvalósítását részletezte.

Végül Mohos Bernadett szakmai vezető a kerecsendi Apró Lábak Biztos Kezdet Gyerekház működéséről számolt be.

 102 megtekintés