Ülést tartott a „Magyar Nemzeti Roma Platform” társadalmi konzultáció

Ülést tartott a „Magyar Nemzeti Roma Platform” társadalmi konzultáció

A tegnapi napon tovább folytatódott országjáró útján a Magyar Nemzeti Roma Platform: ezúttal Fulókércsre és Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe látogatott virtuálisan a társadalmi konzultációs rendezvény, melyet Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára képviseletében Sörös Iván főosztályvezető nyitott meg.

A digitális formában megtartott konzultáción köszöntő beszédet mondott még Farkas Félix, roma nemzetiségi szószóló és Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke.

Ezúttal is értékes szakmai tapasztalatokat osztottak meg egymással a hátrányos helyzetben élők megsegítésén dolgozó vezetők és szakemberek. A társadalmi felzárkózáspolitika aktualitásait Sörös Iván, a Belügyminisztérium főosztályvezetője, majd a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság felzárkózáspolitikában betöltött szerepét Andó Pál, az Észak-Magyarországi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság vezetője ismertette.

Felszólalt Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai munkatársa a felzárkózó települések hosszú távú fejlesztési programjáról.

Majd Szabó-Fazekas Ildikó, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárságának a munkatársa a 2021-2027. időszakra vonatkozó, tervezett társadalmi felzárkózási programokról beszélt.

Ezt követően előadás hangzott el az „Akik köztünk élnek és dolgoznak a megyében” címmel: a helyi jógyakorlatokat mutatta be Bodnárné Király Erzsébet, az Encsi járási gyerekesély projekt szakmai vezetője, amely a „Kicsikhez hajolni, hogy magasodjál” – Gyerekesély Program a fulókércsi óvodában elnevezésű program helyi szintű megvalósítását részletezte.

Fulókércs Község Önkormányzata a Komplex telepprogram alakulásáról tájékoztatta a résztvevőket.

Végül Kiss Imréné, tanodavezető a „Hullócsillag” Tanoda Geszthelyen program működéséről számolt be a Platformon.

 109 megtekintés