Navigáció Navigáció

Tisztelt Érdeklődő!

 

Portálunk Intézménykereső felületén a Szolgáltatói Nyilvántartásban szereplő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások körében kereshet az Ön által megadott szempontok alapján. A Szolgáltatói Nyilvántartás a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági nyilvántartásáról és ellenőrzéséről szóló 369/2013. (X. 24.) Korm. rendelet (továbbiakban: Sznyr.) rendelkezései szerinti hatósági nyilvántartás, mely engedélyesenként tartalmazza az intézmények, szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások jogszabályokban előírt adatait. Az egy szolgáltatóhoz tartozó engedélyeseket, és az általuk nyújtott szolgáltatásokat a Szolgáltatói Nyilvántartás összekapcsoltan tartja nyilván.

A Szolgáltatói Nyilvántartás egy hatósági nyilvántartás. A nyilvántartást vezető, működtető szerv az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. A szolgáltatásokra vonatkozó adatokat a működést engedélyező szervek (első fokon a megyei kormányhivatalok) jegyzik be a nyilvántartásba. Az ellátottak érdekei védelmében a nyilvántartásba való bejegyzésnek jogszabályokban rögzített feltételei vannak, amelyek teljesülését a kormányhivatal vizsgálja meg az engedélyeztetési eljárás során. Csak a jogszabályi előírásokat teljesítő szolgáltatók, intézmények kerülhetnek bejegyzésre a Szolgáltatói Nyilvántartásba.

2013. december elsejét követően csak az a szolgáltató, intézmény nyújthat szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatást, amelynek az erre vonatkozó adatait az engedélyes címe szerinti engedélyező hatóság a Szolgáltatói Nyilvántartásba bejegyezte.

Az Intézménykereső felületen aktuálisan az engedélyesek hatósági nyilvántartásba bejegyzett alapadatai érhetőek el. A tervezett fejlesztések célja, hogy a hatósági nyilvántartásba bejegyzett adatokon túl az érdeklődő széleskörű tájékoztatást kapjon a megtekintésre kiválasztott intézményekről, illetve ellátásaikról. A jövőben ezen a felületen lesz elérhető az Országos Jelentési Rendszer keretein belüli adatszolgáltatás tartalma, illetve a későbbiekben lehetőséget biztosítottunk az intézmények számára, hogy a felületre feltölthessék fényképeiket, elérhetőségeiket, rövid bemutatkozásukat, valamint becsatolhassák az intézmény működésére és napi életére vonatkozó tájékoztató dokumentumaikat.

A Szolgáltatói Nyilvántartás a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi szolgáltatások egy bizonyos körét tartalmazza. Az alábbi ábrák áttekintést nyújtanak az intézménykereső felületén aktuálisan megtalálható szolgáltatásokról, valamint elhelyezkedésükről az ellátórendszer struktúrájában. A képekre kattintva nagyítva megtekinthetőek, illetve a kép alatti hivatkozásra kattintva pdf formátumban letölthetőek.

Szociális alapszolgáltások

(letöltés)

Szakosított szociális ellátások

(letöltés)

Gyermekjóléti alapellátások

(letöltés)

Gyermekvédelmi szakellátások

(letöltés)