Navigáció Navigáció

A Tájékoztatók pontban szolgáltatók/intézmények működéséhez, a jogi és szakmai szabályozok értelmezéséhez, gyakorlati alkalmazásához kívánunk tájékoztatást nyújtani.

Az almenüpont alatt találhatók a szakmai irányító szervezetek, hatóságok által összeállított, az ágazat szakmafejlesztésének érdekében felhasználható segédletek. Ebben a menüpontban érhetők el az egyes szakfeladatokhoz kapcsolódó Gyakran Ismételt Kérdések, melyeket rendszeresen frissítünk.

 

GYIK családsegítő és gyermekjólét

Gyakran Ismételt Kérdések a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatáshoz kapcsolódóan


Az NRSZH elindította és folyamatosan aktualizálja azokat a Gyakran Ismételt Kérdések-et (GYIK), amelyek a szakterületen dolgozó munkatársaktól érkező kérdések, problémafelvetések alapján kerülnek összeállításra. A megjelent kérdések és válaszok az ágazati irányítással leegyeztetett formában kerülnek közzétételre. 

A korábban publikált dokumentumot az érintett területen dolgozó szakemberek által feltett kérdésekkel gyarapítottuk, valamint a jelzéseik alapján ezúttal a már korábban adott válaszainkat is több helyen további részletes információval egészítettük ki, ami hatékonyabban segíti egy-egy alkalmazandó gyakorlatban a könnyebb eligazodást. Ezeket a helyeket figyelemfelhívó jelekkel jelöltük a dokumentumban.A jövőben majd az újonnan beérkező kérdésekre építve a GYIK további bővítése, aktualizálása is várható.

Felhívjuk olvasóink figyelmét arra hogy a Gyakran Ismételt Kérdésekhez adott jogértelmezés tájékoztató jellegű, ezért a jogalkalmazás során kötelező erővel nem bír. A GYIK az újonnan érkező, és tartalmukban az eddigiektől eltérő kérdések feldolgozását követően folyamatosan frissítésre kerül.

 

Gyakran ismételt Kérdések – Családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás

   Utoljára frissítve: 2016.07.07.

 

 

Kapcsolódó dokumentumok