Navigáció Navigáció

Az Útmutatók pontban szolgáltatók/intézmények jogszabályban meghatározott működéséhez kívánunk gyakorlati megvalósítást segítő leírásokat nyújtani.

Az almenüpontban találhatók a célzott szervezetekre, szolgáltatásokra nézve kötelezően alkalmazandó vagy szakmai szempontból kiemelten ajánlott eljárásokat (protokollokat), irányelveket vagy ajánlásokat összefoglaló szakmai, módszertani útmutatók.

 

Fogalomtár család- és gyermekjólét - útmutatók

Fogalomtár család- és gyermekjóléti szolgálatok és központok feladataihoz


A fogalomtár a család- és gyermekjóléti szolgálatok és központok működéséhez kapcsolódóan kiadott útmutatók és protokollok használatát támogatja. A definíciók kialakításánál, meghatározásánál a jogszabályokat, a szakmai protokollokat, valamint a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) összefoglaló anyagát vettük alapul a szociális segítő munka szempontjából. Szándékunk, hogy ezen definíciókkal hozzájáruljunk a közös szakmai nyelv megalapozásához, amely elősegíti az egységes gyakorlat kialakítását.

A fogalomtár aktuális kiadása 2016. június 30-án került véglegesítésre. Frissítés esetén az aktualizált változat szintén közzétételre kerül a Szociális Ágazati Portálon.

Fogalomtár család- és gyermekjóléti szolgálatok és központok feladataihoz kapcsolódóan (2016. június 30.)

 

Kapcsolódó dokumentumok