Navigáció Navigáció

Hazánkban évről évre számos szakmai rendezvény kerül megszervezésre, melyeken a szakmai szervezetek jeles képviselői, felkészült szakemberek tartanak előadásokat, műhelymunkákat, értékes tudással gazdagítva a résztvevőket. A rendezvények után gyakran jelentkező igény az elhangzott előadások összefoglalóinak közzététele.

Menüpontunkban lehetőség nyílik a szakmai rendezvényekről készült beszámolók, összefoglalók megjelentetésére és az előadások prezentációinak elérésére.

A Szociális Ágazati Portálra várjuk szakmai rendezvények összefoglalóit, prezentációit és képeit. A megjelenéssel kapcsolatban a szap@szgyf.gov.hu elektronikus levélcímen kérhető tájékoztatás.

 

TSZ hálózat beszámoló

Támogató szolgálatok szakmai hálózata 2016


2016 októberében megkezdte működését a támogató szolgálatok szakmai hálózata. A hálózatot a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal munkatársai az egyes régiót összefogó, támogató szolgáltatást is nyújtó intézmények munkatársaival együtt szervezték, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása mellett. 2016 decemberéig összesen hat helyszínen (Szeged, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szombathely, Budapest) megtartott szakmai műhelyek során összesen 233, területen dolgozó szakember vett részt a hálózati találkozókon, emellett Budapesten a területi szervezésben részt vevő munkatársak számára önálló találkozó került megszervezésre.

 

A szakmai műhelyeken elhangzott tájékoztató előadásokban szó esett a 2015. évi szakmai felmérés eredményeiről, a pályázati rendszerről normatív finanszírozásra való átállás tapasztalatairól, a 2017. évi várható jogszabályi változásokról. Bemutatásra kerültek az Igénybebevői nyilvántartáshoz kapcsolódó TEVADMIN rendszer használatának fő tapasztalatai, dilemmái.

A műhelymunka során a szolgáltatók képviselőinek lehetősége volt arra is, hogy megosszák a mindennapokban nehézséget okozó problémáikat, valamint megtehették javaslataikat a szolgáltatás javítására. A fő témakörök ezen belül a szolgáltatás tárgyi és személyi feltételei, a finanszírozás és kapacitás kezelése, illetve az elektronikus és papír alapú adminisztráció voltak, ezen felül számos, mindennapi életből vett helyzethez kapcsolódó kérdést és problémát vetettek fel a résztvevők.

A résztvevők minden helyszínen egyaránt aktívan részt vettek a munkában. A TEVADMIN felhasználóbarát kialakítását segítő riportolási funkcióinak bővítése mellett, egyéb innovatív javaslatokat kaptunk a szolgáltatás szervezés könnyítésének és modernizálásának megkezdéséhez is. A felmerült kérdések, problémák és kapott javaslatok alapján hamarosan elkészül a támogató szolgáltatás szakmai hálózatának első regionális műhelysorozatának összefoglaló dokumentuma.

A hálózati műhelymunkán elhangzott előadás vetítése, a 2013. december 13-i, Budapesten megtartott előadás szerinti változatban az alábbiakban letölthető, illetve megtekinthető pdf formátumban (képre kettintva).