Navigáció Navigáció

Az Útmutatók pontban szolgáltatók/intézmények jogszabályban meghatározott működéséhez kívánunk gyakorlati megvalósítást segítő leírásokat nyújtani.

Az almenüpontban találhatók a célzott szervezetekre, szolgáltatásokra nézve kötelezően alkalmazandó vagy szakmai szempontból kiemelten ajánlott eljárásokat (protokollokat), irányelveket vagy ajánlásokat összefoglaló szakmai, módszertani útmutatók.

 

Szakmai ajánlás TSZ 2016

Szakmai ajánlás támogató szolgálatok részére


A személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I. 7.) SZCSM rendelet 39/E. § szerint a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter az általa irányított minisztérium honlapján a támogató szolgáltatás működéséhez kapcsolódó szakmai ajánlást tesz közzé. A 2016. évre vonatkozó szakmai ajánlás és a kötelezően vezetendő dokumentáció 2015. december 30-án került közzétételre.

SZAKMAI AJÁNLÁS LETÖLTÉSE (pdf, 1,2 MB)

Tartalom:

  1. A TÁMOGATÓ SZOLGÁLTATÁS SZAKMAI MEGHATÁROZÁSA
  2. A SZOLGÁLTATÁS CÉLCSOPORTJA
  3. A SZOLGÁLTATÁS SZAKMAI ALAPELVEI
  4. A SZOLGÁLTATÁS CÉLJAI, FELADATAI, SZEREPE
  5. A SZOLGÁLTATÁS TEVÉKENYSÉGEI
  6. A SZOLGÁLTATÁS SZERVEZÉSE
  7. A MINŐSÉGI SZOLGÁLTATÁS KRITÉRIUMAI
  8. JOGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK
  9. DOKUMENTÁCIÓ

 

A kötelezően vezetendő dokumentáció elemei szerkeszthető formában (word) elérhetőek alábbi hivatkozásokon:

 

A szakmai ajánlással, kötelezően vezetendő dokumentációval kapcsolatban kérdéseket a Kérdések-Válaszok menüpontban tehet fel. A már feltett, megválaszolt kérdéseket szintén ebben a menüpontban érheti el.