Navigáció Navigáció

A Tájékoztatók pontban szolgáltatók/intézmények működéséhez, a jogi és szakmai szabályozok értelmezéséhez, gyakorlati alkalmazásához kívánunk tájékoztatást nyújtani.

Az almenüpont alatt találhatók a szakmai irányító szervezetek, hatóságok által összeállított, az ágazat szakmafejlesztésének érdekében felhasználható segédletek. Ebben a menüpontban érhetők el az egyes szakfeladatokhoz kapcsolódó Gyakran Ismételt Kérdések, melyeket rendszeresen frissítünk.

 

Minimálbérkompenzációról szóló tájékoztató anyag

Minimálbér és garantált bérminimum támogatásáról szóló tájékoztató anyag


A jogalkalmazás megkönnyítése érdekében a Minisztérium tájékoztatást kíván nyújtani az egyházi és nem állami szociális fenntartóknál dolgozók részére a minimálbér és garantált bérminimum támogatásáról szóló 123/2017. (VI. 7.) Korm. rendelet tartalmáról. A Minisztérium felé e témában beérkezett kérdésekből egy válaszokkal bővített Gyakran Ismételt Kérdés sorozat is összeállításra került. Tekintettel arra, hogy a tájékoztató várhatóan augusztus első napjaiban frissítésre kerül, kérjük, hogy a Portálon elhelyezett dokumentum tartalmát folyamatosan kövessék nyomon.


A tájékoztató az alábbiakban letölthető (frissítve 2017.08.14.):  

                                 Tájékoztató minimálbér és garantált bérminimum támogatásáról