Navigáció Navigáció

Az Útmutatók pontban szolgáltatók/intézmények jogszabályban meghatározott működéséhez kívánunk gyakorlati megvalósítást segítő leírásokat nyújtani.

Az almenüpontban találhatók a célzott szervezetekre, szolgáltatásokra nézve kötelezően alkalmazandó vagy szakmai szempontból kiemelten ajánlott eljárásokat (protokollokat), irányelveket vagy ajánlásokat összefoglaló szakmai, módszertani útmutatók.

 

Kitöltési útmutató a pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátása szolgáltatást biztosítók számára

Kitöltési útmutató a pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátása szolgáltatást biztosítók számára


 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztálya gondozásában és dr. Simon Attila helyettes államtitkár jóváhagyása alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiadott egy kitöltési útmutatót a 2018 július 1-jétől hatályos szakmai ajánlások segédleteként.

A pszichiátriai betegek nappali és közösségi ellátása, továbbá a szenvedélybetegek alacsonyküszöbű, nappali és közösségi ellátását végző szolgáltatók számára nyújt segítséget a most kiadott kitöltési útmutató, a korábbi szakmai ajánlások mellékleteinek kitöltéséhez.

Felhívjuk a szolgáltatók figyelmét, hogy változott a Szakmai ajánlás Szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű ellátás szolgáltatást biztosítók számára elnevezésű dokumentum 2. számú melléklete, valamint a Szakmai ajánlás Szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás szolgáltatást biztosítók számára elnevezésű dokumentum 2. számú melléklete!


A szakmai útmutatók elérhetők itt:

Szakmai ajánlás Szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű ellátás szolgáltatást biztosítók számára
Szakmai ajánlás Szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás szolgáltatást biztosítók számára
Szakmai ajánlás Szenvedélybetegek nappali ellátása szolgáltatást biztosítók számára
Szakmai ajánlás Pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás szolgáltatást biztosítók számára
Szakmai ajánlás Pszichiátriai betegek nappali ellátása szolgáltatást biztosítók számára

Kitöltési útmutató a pszichiátriai és szenvedélybeteg ellátása szolgáltatást biztosítók számára