Navigáció Navigáció

Hazánkban évről évre számos szakmai rendezvény kerül megszervezésre, melyeken a szakmai szervezetek jeles képviselői, felkészült szakemberek tartanak előadásokat, műhelymunkákat, értékes tudással gazdagítva a résztvevőket. A rendezvények után gyakran jelentkező igény az elhangzott előadások összefoglalóinak közzététele.

Menüpontunkban lehetőség nyílik a szakmai rendezvényekről készült beszámolók, összefoglalók megjelentetésére és az előadások prezentációinak elérésére.

A Szociális Ágazati Portálra várjuk szakmai rendezvények összefoglalóit, prezentációit és képeit. A megjelenéssel kapcsolatban a szap@szgyf.gov.hu elektronikus levélcímen kérhető tájékoztatás.

 

Budapesten volt a komplex szükségletfelmérő szakemberek részére szervezett műhelymunka-

Budapesten volt a komplex szükségletfelmérő szakemberek részére szervezett műhelymunka-sorozat második állomása


A szakmai műhely fő célja az volt, hogy ismertetésre kerüljenek a Főigazgatóság Nyilvántartásában lévő komplex szükségletfelmérő szakemberek munkáját érintő aktualitások, változások, továbbá lehetőség nyíljon a jelenben problémát okozó, kérdéseket felvető esetek, gondolatok megbeszélésére.

A műhelytalálkozó a Módszertani Főosztály részéről Velkei Mariann mb. főosztályvezető-helyettes szakmai köszöntőjével kezdődött. Az aktualitások keretein belül a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság részéről a Képzési Főosztályról dr. Bőhm Emőke mb. főosztályvezető-helyettes és Krista Erika működési nyilvántartási referens tartották meg előadásukat a komplex szükségletfelmérők képzésével és vizsgájával kapcsolatos jogszabályi háttérre, a szervezés folyamatára és a tapasztalatokra építve, majd a vizsgabizottság tagja, komplex szükségletfelmérő szakember - Lénárd Júlia osztotta meg a jelenlévőkkel a vizsgabizottságok vizsgával/vizsgáztatással kapcsolatos véleményét, észrevételeit. A délelőtti blokk, fókuszálva a változásokra – Koller Mária szociális referens „Aktualitások a kijelölésben” című előadásával zárult. A délután az EMMI Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya részéről Bódy Éva főosztályvezető-helyettes közreműködésével folytatódott, ahol interaktív beszélgetés keretében kaptak választ a szakemberek az őket foglalkoztató további szakmai kérdésekre és felvetésekre.

Az előadás anyaga elérhető ITT 

A műhelytalálkozó-sorozat következő időpontja 2018. szeptemberében vagy októberében várható.