Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Folytatódik a házi segítségnyújtás regionális hálózati műhelymunka


Nagy érdeklődés övezte a házi segítségnyújtás regionális hálózati munka 2016. évi indulását. Az első félévben a szakmai műhelytalálkozókon országszerte, hét helyszínen (Győr, Nyíregyháza, Zirc, Kaposvár, Budapest, Miskolc és Jánoshalma), hét alkalommal mintegy 400 intézmény képviselőit sikerült bevonni a regionális munkába. A hálózatot a Nemzeti Rehabilitációs Hivatal munkatársai az egyes régiót összefogó, ezen ellátást is nyújtó intézmények munkatársaival együtt szervezik, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatása mellett.

A regionális műhelymunkák tapasztalatait a kormányzati és hivatali szakemberek a 2016. szeptember hónapban megtartott ülésen a régiós koordinátor szakértők bevonásával vették számba. A régiós műhelymunkákon felvetett tapasztalatokból problématérkép  került kidolgozásra, melyben többek között olyan problématerületek jelentek, mint például a dokumentáció helye, szerepe az ellátásban vagy a  jogszabály értelmezés szakmai támogatása.

A gyakorlati tapasztalatok mentén 2016. október 6-i kezdettel újabb hét állomáson (Balmazújváros, Gyöngyös, Kisbér, Kaposvár, Letenye, Budapest, Szentes) folytatódik szakmafejlesztő műhelymunka. A fő téma ezúttal a házi segítségnyújtás dokumentáció rendszerszemléletű megközelítése lesz.