Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Tájékoztató várakozók jelentési kötelezettségéről


Tisztelt Fenntartók és Intézményvezetők!

Az Szt. 20. § (2a) bekezdése szerinti  várakozók jelentési kötelezettsége tárgyában figyelemfelhívó levél kerül kiküldésre valamennyi érintett fenntartónak, és intézménynek 2016. augusztus 19-én. A tájékoztatót azon fenntartók, intézmények kapták meg közvetlenül, amelyek 2016. augusztus 1-ei jelentési időpont vonatkozásában egyáltalán nem, vagy csak részben tettek eleget a várakozók jelentésére vonatkozó jelentési kötelezettségüknek.

A 2016. augusztus 1-ei jelentési időpontban 2.313 fenntartónak volt jelentés köteles szolgáltatása, amelyből 847 fenntartó tett teljes körűen eleget a jelentési kötelezettségének, egyáltalán nem jelentett 1.256 fenntartó, részben jelentett 210 fenntartó. Összesen 2.752 e-mail került kiküldésre fenntartók és intézmények részére.

A legfontosabb tudnivalók a várakozók jelentésével kapcsolatosan:

  1. A várakozó személyekre vonatkozó adatszolgáltatást minden hónap 5. napjáig el kell végeznie a fenntartónak (adatszolgáltatónak), függetlenül attól, hogy az előző hónapban rögzített-e jelentést.
  2. A havonta ismétlődő adatszolgáltatás indoka, hogy a jogszabály [Szt. 20. § (2a)] a rögzített TAJ azonosítók elemzési célú felhasználását követően haladéktalan törlési kötelezettséget ír elő a szociális hatóságnak (jelen esetben a KENYSZI-t működtető hivatalnak).
  3. A TAJ azonosítók rögzítését követően lehetőség van azok Excel táblában való letöltésére. A letöltött táblában a következő adatszolgáltatás előtt el lehet végezni a szükséges módosításokat, majd azt be lehet másolni a jelentési felületre. Így nem válik szükségessé ugyanazon TAJ azonosítók havonkénti ismételt beírása.
  4. Ha a szolgáltatásra nincs várakozó, akkor is szükséges az adatszolgáltatás! Ebben az esetben a Nincs várakozó jelölő mezőbe kell egy pipát elhelyezni és a mentés gombra kattintani.
  5. Adott hónap 5. napját követően a már rögzített adatok módosítására nincs lehetőség, helyes aktuális adatokat mindig a soron következő időpontra nézve nyitva álló jelentési időszakban lehet rögzíteni.
  6. A várakozók jelentéséhez külön felhasználói leírás és tájékoztató készült, amelyek a KENYSZI nyitó oldaláról letölthetőek.

A  hivatkozott tájékoztatók ide kattintva érhetők el.

Részletes tájékoztató a várakozók jelentéséről

Fenntartói tájékoztató

Intézményvezetői tájékoztató

 

Kérjük, hogy amennyiben a várakozók jelentésével kapcsolatosan kérdése van, vagy segítségre van szüksége, akkor írjon a kenyszi@nrszh.hu e-mail címre, vagy hívja a telefonos ügyfélszolgálatot a +36-1-462-6670 telefonszámon.