Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Életvitelt segítő eszközök jelentősége a szociális és rehabilitációs szakemberek munkájában


Tisztelettel meghívjuk Önt, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által „Az életvitelt segítő eszközök jelentősége a szociális és rehabilitációs szakemberek munkájában” címen, a személyes gondoskodást végző és foglalkozási rehabilitációs szakemberek részére megrendezésre kerülő egy napos szakmai tanácskozásra.

A továbbképzés engedélyszáma: K-05-008/2016.

A továbbképzés pontértéke: 5 pont.

 

A képzés célja a megváltozott munkaképességű és a különböző fogyatékossággal élő személyek foglalkozási rehabilitációjának hatékony segítése, melyhez elengedhetetlen az érintettek esélyegyenlőségének minél teljesebb megvalósulása. A képzés rendkívül gyakorlatorientált. A rövid, átfogó elméleti előadást követően a hangsúly a támogató eszközök gyakorlatban történő bemutatására, a személyes kipróbálás, saját élményszerzés lehetőségére fókuszál, melyre a jól felszerelt mintalakás, a tanpálya, illetve a széleskörű támogató eszközpark nyújt lehetőséget.

A képzés hangsúlyozza a jól megválasztott támogató eszközök jelentőségét a megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek mindennapi életvitelének javításában, illetve a hatékony foglalkoztatásuk elősegítésében. Rámutat a támogatóeszközök kiválasztásával, szakszerű alkalmazásával kapcsolatos ismeretek hiányából adódó főbb problémákra, a hatékony segítségnyújtás jelentőségére, illetve módszereire.

Az elméleti blokk foglalkozik a fogyatékosság meghatározásaival, típusaival, a fogyatékossággal élők ENSZ Egyezményben deklarált jogosultságaival, Magyarország esélyegyenlőség jegyében megfogalmazott vállalásaival, valamint a támogató eszközök esélyegyenlőség és foglalkozási rehabilitáció megvalósulásában betöltendő szerepével. Nemzetközi jó gyakorlatot mutat be a támogató technológiák kiválasztására, alkalmazására és a támogató technológiák elérésére.

A képzés időpontjai:  

  • 2016. szeptember 06, 12, 13, 19, 26, 27,

  • 2016. október 03, 04, 18, 19,

  • 2016. november 09, 10.

A képzés kezdése: 9.00 óra

A képzés befejezése: 16.30 óra

A képzés helyszíne: Gyógyászati Segédeszköz Logisztikai, Informatikai és Oktatási Központ, 3213 Atkár, Tass-puszta (Heves megye).

 

Képzőhely Budapesttől 70 km-re, Gyöngyöstől 6 km-re található. Autóval az alábbiak szerint közelíthető meg:

  • M3-as autópályán 70 km-es lehajtó (Gyöngyös-Nyugat, Hort lehajtó) a lehajtást követően 3-as autóúton Gyöngyös irányába, körülbelül egy km-t továbbhaladva az autóút 75. km-nél az AGIP benzinkútnál a lehajtást „GYSE oktató központ” feliratú tábla jelzi.
  • A 3-as autóúton érkezve a 75. km-nél az AGIP benzinkútnál a lehajtást - mindkét irányból - „GYSE oktató központ” feliratú tábla jelzi.

A továbbképzésre történő utazás költségeit, valamint reprezentációs ellátást az NRSZH-nak nem áll módjában megtéríteni, illetve biztosítani. A képzőhely közelében vendéglátó és kereskedelmi egység nem található. A képzés helyszínén kávét, édességet és üdítőt biztosító automata áll rendelkezésre.

A képzés elvégzéséről Hivatalunk igazolást állít ki, melynek feltétele a képzésen való aktív részvétel.

Részvételi szándékát 2016. szeptember 2-ig a kepzes@nrszh.hu e-mail címre megküldött, olvashatóan kitöltött jelentkezési lappal szíveskedjék jelezni. A jelentkezési lap az alábbiakban letölthető word 8docx) formátumban:

JELENTKEZÉSI LAP