Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Döntés támogató szolgálatok és közösségi ellátások fejlesztési pályázatáról


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016 márciusában a támogató szolgáltatást, pszichiátriai betegek és szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátást működtető és befogadott szolgáltatók feltételeinek fejlesztése címmel pályázatot írt ki. A pályázat célja a működési feltételek javítása 2016. évben, a 2016. január 1-jétől a területi lefedettséget figyelembe vevő finanszírozási rendszerbe törvény erejénél fogva befogadottnak minősülő támogató szolgáltatások, szenvedélybetegek, illetve pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátások körében.

A pályázat keretösszege 194 200 000 Ft, melyen belül gépjármű, informatikai eszköz beszerzésére, valamint képzésre és szupervízió megvalósítására nyújthattak be pályázatot a fenntartók. A teljes feldolgozás alapján a beérkezett pályázatok száma 504 db volt, mind a pályázatok számát, mind a forrásigényt tekintve legnagyobb arányban a támogató szolgáltatás gépkocsi beszerzésére nyújtottak be támogatási igényt.

A közzétett döntés alapján 316 pályázati igény került támogatásra, a pályázati keretösszeg teljes felhasználása mellett.

Döntési lista - "A" komponens

Gépjármű vásárlás

Döntési lista - "B" komponens

Informatikai fejlesztés, informatikai eszközök beszerzése, szoftver beszerzés

Döntési lista - "C" komponens

Képzések, továbbképzések részvételi díjának biztosítása

Forrás: NRSZH