Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Megjelent az Idősellátás Országos Hálózat Hálózati Hírlevelének II. száma


Az EFOP 1.9.4 projekt keretében működő Idősellátás Országos Hálózat Hálózati Hírlevél munkacsoportja kiadásában most jelenik meg már második alkalommal a „Megtalált pillanatok” című Hálózati Hírlevél.

 

A most megjelenő számban a főszerkesztői ajánló kibővült, így Ráczné Németh Teodóra főszerkesztő, a Módszertani Főosztály főosztályvezetője, Dr. Egervári Ágnes, a kiemelt projekt témavezetője, és Busi Zoltán szakmai vezető közös írása indítja el a II. számot.

A Módszer-Tár-Ház rovatban ezúttal a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület Idősen is Fiatalosan senior fejlesztő programja kerül bemutatásra.

A Jog-Ász rovatban az emberi méltóság és a jogok érvényesülésének témaköre kerül ismertetésre a demenciával élők esetén.

A „Kell egy hely” rovatban a hajdúböszörményi Fazekas Gábos Idősek Otthona mutatkozik be.

A Kávézó rovatban az Alzheimer Cafék világa kerül bemutatásra, társadalmi attitűdformáló céllal. Az első számhoz képest a rovat kibővült egy alrovattal, mely az „Alzheimer Café szubjektív” címet viseli. Az első „Alzheimer Café szubjektívet” Radomszki Lászlóné, az Őszidő Alapítvány elnöke írta.

A Család-segítés rovatban demenciával élő személyek hozzátartozói kapnak lehetőséget egy történet elmesélésre vagy életük nehéz pillanatainak bemutatására. A most megjelenő számban Törökné Marsi Zsuzsanna hozzátartozó írását olvashatják az érdeklődők.

Az Alma Mater rovatban főiskolai, egyetemi hírek, továbbképzések kapnak helyet. Ezúttal a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egy volt hallgatója írt a szociális vezetőképzés tapasztalatairól.

A Mindennapok Hősei rovatban ezúttal Takács Erzsébet történetét ismerhetik meg.

A Dementi-Art rovat a művészetek és demencia lehetséges összekapcsolódását keresik és mutatják be. A most megjelenő számban William Utermohlen, az Alzheimer kórban szenvedő művész önarcképsorozata kap főszerepet.
 

A szerkesztőség jó szívvel ajánlja mindenkinek a Hírlevelet, melyben szakemberek és nem szakemberek egyaránt találhatnak olyan írást, mely az érdeklődésüket felkeltheti.

Idősellátás Országos Hálózat Hírlevele
I. évfolyam 2. szám