Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Megjelent az Idősellátás Országos Hálózat Hálózati Hírlevelének I. száma


 

Az EFOP 1.9.4 projekt keretében működő Idősellátás Országos Hálózat Hálózati Hírlevél munkacsoportja kiadásában jelenik meg első alkalommal a Hálózati Hírlevél. A Hírlevél évente négy alkalommal fog megjelenni, kilenc állandó rovatot tartalmaz majd minden szám, a tervek szerint.
 

Állandó rovatok

A Lélekerő rovatban minden számban egy főszerkesztői ajánló, útravaló fog szerepelni, az adott időszakra vonatkozóan valamely kiemelt témára fókuszálva.
A Kávézó rovatban az Alzheimer Cafék világa kerül bemutatásra, társadalmi attitűdformáló céllal.
A Módszer-Tár-Ház rovatban aktuális módszertani hírek kerülnek megjelentetésre.
A Mindennapok Hősei rovatban minden számban egy-egy interjú található majd, melyben inspiráló szakmai életutakat, érdekes személyiségeket ismerhetnek meg az olvasók.
A Jog-Ász rovat a megjelenést megelőző időszak legfontosabb jogszabályváltozásait, azok értelmezését foglalja majd magába. (jogszabályváltozások, szakmai hírek)
A Dementi-Art rovat a művészetek és demencia lehetséges összekapcsolódását keresik és mutatják be.
A Család-segítés rovatban demenciával élő személyek hozzátartozói kapnak lehetőséget egy történet elmesélésre vagy életük nehéz pillanatainak bemutatására. A rovat célja, hogy a hozzátartozói írásokkal a hasonló helyzetben levők családtagok támogatásra kerüljenek.
Az Alma Mater rovatban főiskolai, egyetemi hírek, továbbképzések kapnak helyet.
A „Kell egy hely” rovat minden számban egy-egy demenciával élők ellátását biztosító intézményt fog bemutatni. A szerkesztőség jó szívvel ajánlja mindenkinek a Hírlevelet, melyben szakemberek és nem szakemberek egyaránt találhatnak olyan írást, mely az érdeklődésüket felkeltheti.

Idősellátás Országos Hálózat Hírlevele
I. évfolyam 1. szám