Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Gyermekvédelmi jelzőrendszeri készenléti szolgálat szakmai ajánlásának országos bemutatása


2019. április 30-án zárult Békéscsabán a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztályának és az EFOP 1.9.4. kiemelt projekt keretein belül működő család- és gyermekjóléti szolgáltatást támogató, országos szakértői hálózatnak közösen megvalósított országos műhelymunka sorozata.

A megyei, illetve regionális hálózati műhelyeken került bemutatásra a 2019. március 1-én megjelenő Gyermekvédelmi jelzőrendszeri készenléti szolgálat szakmai ajánlása. A szakmai ajánlást Bulyáki Tünde szakmafejlesztési referens mutatta be a család- és gyermekjóléti központok munkatársainak.

Minden egyes műhelyen résztvevő kolléga részletes tájékoztatást kaphatott arról, hogy a központ nyitvatartási idején túl beérkező hívások esetén milyen adekvát segítséget tudnak nyújtani differenciáltan aszerint, hogy kitől érkezik a hívás. A szakmai, megvalósítási tartalmak mellett kiemelten fontos, hogy a szolgáltatás biztosításához szükséges dokumentációra is hangsúlyt fektessenek a készenléti szolgálatot ellátó kollégák.

Az előadás a szolgáltatás biztosításához szükséges minimumfeltételek, meghatározásával zárult, mely elengedhetetlen a gyermekvédelmi jelzőrendszeri készenléti szolgálat megfelelő színvonalú biztosításához.