Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

A szociális diagnózisról is volt szó az ATOSZ Konferencián


Az elmúlt 10 évhez hasonlóan az átmeneti elhelyezést nyújtó szolgáltatóknak, az idén is az ATOSZ Egyesület szervezésében Révfülöpön 2019. április 25-26 között az „Átmeneti gondozások-gyermekjóléti alapellátások a változások tükrében” címmel megrendezésre kerülő konferencia.

A kétnapos rendezvényt Dr. Andráczi-Tóth Veronika az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának főosztályvezetője nyitotta meg, majd A szociális diagnózis aktualitásai címmel előadást tartott a szociális diagnózis intézményéről. Ezt követően is a szociális diagnózis volt a középpontban, Ráczné Németh Teodóra a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztályának főosztályvezetője az együttműködés fontosságáról tartott előadást, majd pedig a felmerülő kérdésekre válaszolt Aczél Ágnes az EFOP 1.9.4. kiemelt projekt felvételi szakértője és Bulyáki Tünde szakmafejlesztési referense. A szakmai konferencia első napját a MAKAMOSZ és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Gyámügyi és Gyermekvédelmi Főosztályának közös előadása Kapcsolattartás avagy kapcsolat tartás? címmel zárta. Az előadást Köves Zsuzsanna, dr. Tóthné dr. Bicskei Beatrix és dr. Feffer Zsuzsanna közösen tartotta.

A szakmai rendezvény második napján több téma került a középpontba. Szakmai beszélgetés zajlott a védelembe vétellel kapcsolatos dilemmákról valamint a külső férőhelyekről. A szakmai párbeszédet Bogó Emília vezette. A rendezvényt egy vidám edukációs játék zárta CSAO Villa címmel Weigl Kis Erika vezetésével.