Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

„Mindenki másképp egyforma” II. Megyei Esélyegyenlőségi Nap Veszprémben


Második alkalommal került megrendezésre szeptemberben az SZGYF fenntartásában lévő Veszprém Megyei Fogyatékos, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye és az ÉFOÉSZ által szervezett Megyei Esélyegyenlőségi Nap Veszprémben.

A fogyatékkal élők mindennapjaiba és az intézmények munkájába engedett bepillantást a program. Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke, Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere és Rybár Judit az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltségének Igazgatója köszöntője után az intézmények lakói mutatkoztak be különböző műsorszámokkal. Próza és versmondással, tánccal, énekes és hangszeres zenei műsorral léptek fel. A rendezvény ideje alatt a fejlesztő foglalkoztatásban elkészített kézműves munkákat megtekinthették és megvásárolhatták a látogatók. Bőséges volt a választék az érdeklődők számára, akik között voltak visszatérő vásárlók is.

Ezek a rendezvények lehetőséget nyújtanak arra, hogy a termékeket készítő lakók közvetlenül találkozhassanak a vásárlókkal és az árusítás örömét is megélhessék.

Legfontosabb azonban hogy a rendezvényre kilátogatók a Veszprém megyében, fogyatékkal élő emberek életének részesei lehettek, előadásukat hallgatva és az általuk készített kézműves termékeket látva megtapasztalhatták, hogy „mindenki másképp egyforma”