Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Újabb őszi regionális műhelytalálkozó-sorozat indult a fogyatékos személyek részére nappali ellátást nyújtó szolgáltatók számára


A délelőtti program első részében a fogyatékos személyek nappali ellátásához készülő szakmai ajánlás témaköreinek bemutatására került sor.

A műhelytalálkozó egyik kiemelt témája volt az adatvédelemmel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudástár megosztása az alapellátásban dolgozó szakemberekkel. A délelőtti előadásban az adatvédelemmel kapcsolatos jogszabályok bemutatására került sor, különös tekintettel a GDPR alapelveire, az adatvédelmi tisztviselő szerepére, az adatkezelési jogokra. Délután az adatvédelmi tájékoztatás szerepéről esett szó, kiemelten a nappali ellátásban megjelenő adatvédelmi feladatokra. (pl. kérelem benyújtásakor, jogviszony létrejöttekor, szolgáltatások nyújtásakor)

A rendezvénynek a csongrádi Esély Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központ adott helyet, ahol a találkozó szünetében a résztvevők megismerkedhettek a szolgáltató szakmai programjával, az intézmény mindennapi életével is.