Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Debrecen volt a következő állomása a fogyatékos személyek részére nappali ellátást nyújtó szolgáltatók regionális műhelytalálkozó-sorozatának


A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztályának szervezésében 2018. május 16-án második helyszínként Debrecenben került megrendezésre az a regionális szintű műhelytalálkozó-sorozat, amely fogyatékos személyek részére nappali ellátást nyújtó szolgáltatók szakmai munkájának segítését, a szolgáltatók közötti szakmai együttműködés erősítését kívánja szolgálni.
A műhelytalálkozók célja a 2017 novemberében készült kérdőíves felmérés eredményei alapján a nappali ellátásban nyújtott szolgáltatások feltáró vizsgálata, a szolgáltatási elemekhez kapcsolódó tevékenységek bemutatása, a nappali ellátók ehhez kapcsolódó működési tapasztalatainak átbeszélése.
A műhelytalálkozók kiemelt feladata a nappali ellátók által felvetett problémák, nehézségek csoportmunkában történő feldolgozása is. A kapott eredményekre reflektálva készülő szakmai ajánlás a későbbi műhelymunkák tematikáját is megalapozza.

A találkozón az Észak - Alföld régióiból 38 szolgáltató képviseltette magát.
A rendezvénynek Debreceni Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézménye adott helyet, ahol a találkozó szünetében a résztvevők megismerkedhettek a szolgáltató szakmai programjával, az intézmény mindennapi életével is.

A műhelytalálkozó-sorozat következő helyszíne Szeged lesz, ahol Dél - Alföld régió szolgáltatói találkoznak egymással várhatóan május végén.