Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Szolgáltatási elemek és megújuló vezetőképzés a Nyugat-Dunántúlon


Nagy érdeklődés és aktivitás jellemezte az Idősellátás Országos Hálózat győri rendezvényét, melyen közel 60 szakember vett részt a régióból.

A szolgáltatási elemek szakmai programba történő megjelenítéséről, valamint az egyes szolgáltatási elemekhez tartozó tevékenységekkel kapcsolatosan Ráczné Németh Teodóra a Módszertani Főosztály mb. főosztályvezetője és Nagy Edina szakmafejlesztési referens tartott interaktív előadást, melynek során konkrét, gyakorlati példákon keresztül mutatták be a szolgáltatási elemek sokszínűségét.

Az egyes tevékenységek szolgáltatási elembe történő besorolása megmozgatta a szakembereket. Élénk szakmai eszmecsere, igazi párbeszéd alakult ki az egyes helyzetek átbeszélése során.

Az új vezetőképzési rendszerről és a továbbképzési kötelezettséggel kapcsolatos változásokról Tóth Teodóra, az EMMI szociális referense tartott előadást. A téma aktualitását adja, hogy a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységet végző, vezetői megbízással rendelkező személyek képzésének rendszere átalakításra kerül 2018. január 1-jével, és a vezetők folyamatos szakmai megújulását, tudatos és hatékony irányítóként való tevékenykedését, kompetencia-tudatosságának fejlesztését biztosító képzési rendszer kerül kialakításra.