Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Pest megyei Szakértői Nap


A Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya 2017. november 23-án szakértői napot tartott az SZGYF Módszertani Főosztályának közreműködésével kapcsolattartási ügyelet témakörében a megyei család- és gyermekjóléti központoknak. A rendezvény célja az volt, hogy több szereplő szemszögéből járja körül a kapcsolattartási ügyelettel kapcsolatos jogi szabályozást, a szolgáltatás nyújtásánál felmerülő tévhiteket, dilemmákat.

A kapcsolattartási ügyelet, mint speciális szolgáltatás a család- és gyermekjóléti központok által kötelezően nyújtandó szolgáltatás. Funkciója, hogy a gyermek számára minél konfliktus mentesebbé tegye a kapcsolattartást az arra jogosult személlyel.

A rendezvényt dr. Fehér-Klausz Hajnalka főosztályvezető asszony nyitotta meg, és köszöntötte a megjelent tagokat.
A szakmai nap első előadója Belvonné Tóth Andrea a Gyámügyi Osztály osztályvezetője volt, aki előadásában a gyámügyi eljárások folyamatát mutatta be a kapcsolattartási ügyekben. Ezt követően Bulyáki Tünde, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Módszertani Főosztályának szakmafejlesztési referense a kapcsolattartási ügyelet és a gyermekvédelmi közvetítői eljárásról szóló szakmai szabályzók tartalmáról, a szolgáltatással kapcsolatosan felmerülő kérdésekről nyújtott tájékoztatást.
Madár Csaba, a Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese röviden ismertette a kapcsolatügyeletekről végzett felmérést, valamint az ezen szolgáltatás nyújtásával összefüggő panaszügyeket. A szakmai nap a Partners Hungary Alapítvány mediációról szóló rövid tájékoztatójával zárult.

A rendezvényen 40 szakember vett részt.

 

Bp. 2017.11.23.