Ebben a menüpontban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szociális képzéseivel kapcsolatos szakmai anyagok találhatók.

Így a szociális alap- és szakvizsga rendszerét tartalmazó szakmai anyagok. A szociális alap- és szakvizsga rendszere 2018. január 1-jétől jogszabályváltozás következtében jelentősen átalakul, a változásokról a SZÁP-on folyamatosan publikálásra kerülnek a tájékoztatók.
A szociális továbbképzés tartalmazza az érvényes továbbképzési jegyzéket és az egyéb hasznos tudnivalókat a minősített képzésekről.

Az OKJ-s szociális szakképzés cím alatt az Országos Képzési Jegyzékben a szociális szolgáltatások szakmacsoportba tartozó szakképesítésekről és az azokhoz kapcsolódó szakmai anyagokról tájékozódhatnak a honlap olvasói.

A helyettes és nevelőszülő és Központi Oktatási Program (KOP) képzésein túl a menüpontban megtalálhatók az egyes szociális szolgáltatást végzők részére a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által szervezett képzéseinek dokumentumai.
A személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények a működési nyilvántartás címszó alatt tájékozódhatnak az eljárás menetéről.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság jogszabályi kötelezettsége, hogy bizonyos feladatairól közlemény formájában nyújtson tájékoztatást az érintetteknek. A Közlemények mind a Szociális Képzés, mind a Közlemények menüpontban, valamint a Főigazgatóság honlapján is elérhetők.