Kérdés beküldése

Tájékoztató a kérdés beküldéséhez

Amennyiben szeretne kérdést feltenni, kérjük küldje be kérdését az űrlap hiánytalan kitöltésével. Az űrlap beküldéséhez érvényes e-mail cím szükséges. A kérdés beküldése után visszaigazoló üzenetet kap, szükség esetén a kérdés pontosítása érdekében ügyintézőnk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Tisztelt Felhasználó!

A Kérdések-Válaszok menüpont segítségével közvetlen segítséget szeretnénk nyújtani a lakossági felhasználók és a területen dolgozó szakemberek számára a szociális, gyerekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatásokat érintő, elsősorban gyakorlati jellegű problémák megoldásában.

Mi a különbség a Szakembereknek és a Lakosságnak rész között?

A kérdéseket annak megfelelően csoportosítjuk, hogy a lakossági felhasználók vagy szociális szakemberek részére jelentenek fontos választ. A szakembereknek szóló almenüben ezen felül téma szerinti keresésre is lehetőség nyílik.

Hogyan kereshetek?

A megválaszolt kérdések között kulcsszó megadásával lehet keresni. A megjelenő találati listában a kérdés alatt külön megnyithatja a kérdésre adott választ.

Hogyan kérdezhetek?

Bármely felhasználó küldhet be kérdést, az erre a célra szolgáló, és a felületen elérhető űrlap kitöltésével. Az űrlap beküldéséhez érvényes e-mail cím szükséges. A kérdés beküldése után visszaigazoló üzenetet kap, szükség esetén a kérdés pontosítása érdekében ügyintézőnk felveszi a beküldővel a kapcsolatot.
Kérjük, hogy a kérdés beküldése előtt a honlap keresője segítségével tájékozódjon arról, hogy korábban nem készült-e már válasz az Önt foglalkoztató problémára.

Mikor kapok választ?

Törekszünk arra, hogy a lehető leggyorsabban megválaszoljuk a beérkező kérdéseket. A feltett kérdés a válasszal együtt kerül publikálásra, ennek időpontjában a beküldő elektronikus levélben értesítést kap.

Kik válaszolnak?

A kérdéseket az adott szakterületen jártas szakemberek válaszolják meg, akikről bővebben a Szakértőink almenüpont alatt tájékozódhat.

Milyen ügyekben kérdezhetek ezen a felületen?

Egyelőre kizárólag a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyerekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatásokat, intézményi ellátásokat érintő kérdéseket, továbbá a hivatal feladatköréhez tartozó szociális hatósági eljárásokra vonatkozó általános kérdéseket várjuk a rovatba.

Kérdezhetek-e egyedi, személyes ügyekben?

Jelen felületen egyedi ügyekre nem áll módunkban választ adni. Kérjük egyedi ügyekben közvetlenül forduljanak a Hivatalhoz hivatalos megkeresés formájában.
Fontosnak tartjuk, hogy az egyedi ügyekből általánosított, hangsúlyos és közérdeklődésre számot tartó kérdések, illetve válaszok is elérhetők legyenek a széles nyilvánosság számára, ezért azokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltak figyelembevételével tesszük közzé az oldalunkon.