Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Vissza a teljes oldalra

Adataink védelmében - Gyakorlati teendők a család- és gyermekjóléti szolgáltatásban


Az előadás az Adataink védelmében – Gyakorlati teendők a család- és gyermekjóléti szolgáltatásban címet kapta, amelynek első részét az Európai Unió és a Tanács által elfogadott, a személyes adatok védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló rendelete, más néven általános adatvédelmi rendelet (General Data Protection Regulation, röviden: GDPR) alkalmazásával kapcsolatos teendők képezték. A rendelet 2018. május 25-től kötelező valamennyi tagállamban, így hazánkban is.

Az előadás ezen részét Ráczné Németh Teodóra a Módszertani Főosztály mb. főosztályvezetője tartotta.

A GDPR általános bemutatását követőn Bulyáki Tünde a Módszertani Főosztály szakmafejlesztési referense nyújtott gyakorlati példák bemutatásával segítséget a család- és gyermekjóléti szolgáltatásban dolgozó szakembereknek. Az előadás célja az volt, hogy a szolgáltatást nyújtók minél zökkenő mentesebben vezessék be mindennapi munkájukba az adatvédelmi szabályozásokat.

Az előadást követően a szakembereknek lehetőségük volt kérdéseiket is feltenni, amelyek megválaszolásában Petróczi Gabriella a Módszertani Főosztály kutató-elemző referense is aktívan együttműködött.

Az előadássorozat az alábbi régiókban került megtartásra:

• Közép-Dunántúl (Székesfehérvár)
• Nyugat-Dunántúl (Győr)
• Dél-Dunántúl (Pécs)
• Észak-Magyarország (Miskolc)
• Észak-Alföld (Debrecen)