Navigáció Navigáció

Az Útmutatók pontban szolgáltatók/intézmények jogszabályban meghatározott működéséhez kívánunk gyakorlati megvalósítást segítő leírásokat nyújtani.

Az almenüpontban találhatók a célzott szervezetekre, szolgáltatásokra nézve kötelezően alkalmazandó vagy szakmai szempontból kiemelten ajánlott eljárásokat (protokollokat), irányelveket vagy ajánlásokat összefoglaló szakmai, módszertani útmutatók.

 

tájékoztatás szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről

Tájékoztatás szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről


Felhívjuk a települési önkormányzatok jegyzőinek figyelmét, hogy a 2016/2017. tanévben a tavaszi szünet 2017. április 13-tól 2017. április 18-ig tart, melynek során – a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását követően – 2 napon (2017. április 13. és 18. napján) köteles a települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést megszervezni, és a szülő kérelmére biztosítani.

A szünidei gyermekétkeztetés biztosításának kérdései tekintetében a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közösen kibocsátott „Útmutató a rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása igényléséhez” c. tájékoztató irányadó, melyet ezúton bocsátunk szíves rendelkezésükre.

Az Útmutató az alábbi hivatkozáson tölthető le:

Szünidei gyermekétkeztetés útmutató